Segmentalno peskanje cevi za naftne vrtine

V maju 2024 smo uspešno zaključili in opravili končne teste na inovativnem stroju za segmentalno peskanje cevi za naftne vrtine. Ta stroj je razvilo in izdelalo dolenjsko podjetje FerroČrtalič d.o.o. za znanega naročnika, pri čemer smo poskrbeli za elektrifikacijo in avtomatizacijo celotnega sistema.

Podjetje FerroČrtalič je priznano po razvoju specializiranih peskalnih strojev in naprav za površinsko obdelavo z abrazivom.

Ta projekt je predstavljal poseben tehnološki izziv, saj je moral stroj omogočati prilagodljivost različnim premerom cevi in različnim postavitvam navojev, pri čemer so nekatere cevi na koncih zaprte. Peskanje se izvaja tako na notranji kot zunanji strani cevi, cilj pa je natančno očistiti specifične segmente brez ostankov abraziva. Stroj je zasnovan v skladu z najnovejšimi smernicami industrije 4.0 in je pripravljen za integracijo v proizvodno linijo na ciljnem trgu.

Pet-osni stroj omogoča izdelavo natančno prilagojenih programov, ki ustrezajo posameznim tipom cevi. Ker je šlo za razvojni projekt, je bilo nujno tesno sodelovanje in hiter odziv programerjev glede na rezultate praktičnih testiranj. Več o uporabljeni opremi in orodjih si lahko ogledate v naših referencah.

 

NOV TEXT

Delite to objavo: